Vår verksamhet

Vi på Bi på gården tillhör den stora skara entusiastiska hobbybiodlare som finns runt om i Sverige. Merparten av all Svenskproducerad honung kommer från medelstora eller mindre odlare som oss.

 

Vi har satsat på att odla och hantera bin och honung på ett naturligt, varsamt och hantverksmässigt sätt, alltså ingen rationell massproduktion. Vi håller oss till det lilla genuina och eget hantverk med känsla o kvalité.

 

Bin kräver mycket stor omsorg och ett vakande öga för att hålla sig friska och för att ge en avkastning med kvalité. Biodling är på så sätt både en konst och ett seriöst hantverk.

 

Vår idé är att erbjuda honung som är sorterad under säsongen och som på det sättet bär sin egen smakkaraktär ex, mild frukt/bär eller kraftigare lind. Ofta har honungen då också olika färg, ljus på våren och mörkare på hösten. Allt beror på vart bina hämtar sin nektar.

 

Vår hembigård finns placerad mitt i Staffanstorps härliga trädgårdsgrönska.

 

 

 

Vi strävar alltid efter hög kvalité i vår produkt. Vår honung bedöms var säsong via SBR (Sveriges biodlares riksförbund) för att säkerställa innehåll och vattenhalt. Det är bara då vi som producenter har rätt använda de välkända blågula ettiketterna på burkarna. Vi har ändå valt att ha egna ettiketter på våra burkar eftersom de har en form som inte passar att sätta klisterettiketter på.

Du som vill köpa honung är välkommen att göra det direkt av oss (privatperson så väl som till dig som vill ha honung till din verksamhet.

 

Vi tar betalning via Swish!

 

Kontakt:

cecilia@bipagarden.se

telefon/sms (0733-916577).

 

Mängden honung kan variera från år till år och eftersom vi är små producenter behöver vi reservera oss för att honungen kan ta slut. Ring el. smsa så kan vi svara direkt!

 

Ni är alltid välkomna att boka honung i förväg, skicka ett mail så noterar jag inför säsongen.

 

Sydskånsk sorthonung från Staffanstorp!