Säsongsdagbok 2017

Säsongsdagbok 2017

2017-07-08

 

Äntligen! Nu har vi tappat vår nyslungade & flytande honung på burk, en ny långsmal burk som är lättare att hälla ur och att värma upp när honungen kristalliserar. Finns till försäljning nu! Vår ympade honung kommer i huvudsak tappas på burk nu i veckan då vår leverans av 390gr burkar kommer! /Cissi k

 

 

2017-06-29

 

I år bestämde vi oss för att plocka in och slunga årets första honung redan nu strax efter midsommar. Vi misstänker att bina har samlat in en hel del rapsnektar från närliggande fält vilken kristalliserar snabbt och sen blir svår- hanterlig. Linden har ännu inte hunnit komma i blom här så vi hoppas såklart på att den kan ge lite fortsatt avkastning och karaktär längre in i Juli.

 

Det dröjer lite innan honungen är säljfärdig, vi planerar att slunga idagarna och sedan tar det någon vecka att klarna och ympa honungen innan den tappas på burk. Såklart kommer vi ha några burkar oympad honung, vilken håller sig flytande några månader. Rapsen gör den rätt snabbt trög men det går bra att värma upp i vattenbad igen.

 

Vi kommer i första hand tappa på 390gr burkar då detta efterfrågas mest!

 

/ Cissi k